RUNDVEELOKET

Workshop Jongvee - Nieuwe normen en Praktijkrantsoenen

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
VLAIO-LA Project JongLeven
Plaats:
Hooibeekhoeve, Hooibeeksedijk 1, 2440 Geel

Toevoegen aan kalender 2023-02-14 01:00:00 2023-02-14 01:00:00 Dinsdag 14 februari: Workshop Jongvee - Nieuwe normen en Praktijkrantsoenen   De Nederlandse energie- en eiwitbehoeftenormen voor jongvee die melkveehouders momenteel gebruiken, zijn gebaseerd op rekenregels uit 1997. De vaarzen van vandaag worden echter zwaarder en groter dan 25 jaar geleden. Uiteindelijk zullen ze als koe ook een pak meer melk geven dan toen. Aangezien de oude behoeftenormen niet overeenkomen met de hedendaagse groei van melkveevaarzen, werden de behoeftenormen binnen het VLAIO-project JongLeven, geactualiseerd. In januari wordt een Rantsoentool specifiek voor jongvee uitgebracht, de ILVO Rantsoentool Jongvee. Deze tool berekent jongveerantsoenen op basis van de recentste normen volgens NRC 2021. De behoeftenormen in de Rantsoentool werden berekend voor 3 groeitrajecten, namelijk om op 22, 23 of op 24 maanden af te kalven. Het groeitraject van 22 maand moet uiteindelijk in de praktijk resulteren in vaarzen die gemiddeld afkalven onder de 24 maand. Dit is immers één van de doelstellingen binnen JongLeven. Om de Rantsoentool Jongvee te lanceren, organiseren de partners van JongLeven (ILVO, Inagro, Hooibeekhoeve en Ugent) gratis workshops: Vrijdag 27 januari 2023: ILVO Dier (Melle) Dinsdag 14 februari 2023: Hooibeekhoeve (Geel) INSCHRIJVEN Programma 13u30   Ontvangst              Deel 1: ILVO Rantsoentool Jongvee - Werking en mogelijkheden              Deel 2: Zelf aan de slag! - Evaluatie en verfijning van praktijkrantsoenen 16u00   Einde workshop Praktisch Deelname: Gratis Praktijkgedeelte: Breng je eigen laptop mee! Inschrijven Schrijf in via dit FORMULIER       Location VLAIO-LA Project JongLeven VLAIO-LA Project JongLeven Europe/Brussels public

Header JongLeven

 


De Nederlandse energie- en eiwitbehoeftenormen voor jongvee die melkveehouders momenteel gebruiken, zijn gebaseerd op rekenregels uit 1997. De vaarzen van vandaag worden echter zwaarder en groter dan 25 jaar geleden. Uiteindelijk zullen ze als koe ook een pak meer melk geven dan toen. Aangezien de oude behoeftenormen niet overeenkomen met de hedendaagse groei van melkveevaarzen, werden de behoeftenormen binnen het VLAIO-project JongLeven, geactualiseerd.

In januari wordt een Rantsoentool specifiek voor jongvee uitgebracht, de ILVO Rantsoentool Jongvee. Deze tool berekent jongveerantsoenen op basis van de recentste normen volgens NRC 2021. De behoeftenormen in de Rantsoentool werden berekend voor 3 groeitrajecten, namelijk om op 22, 23 of op 24 maanden af te kalven. Het groeitraject van 22 maand moet uiteindelijk in de praktijk resulteren in vaarzen die gemiddeld afkalven onder de 24 maand. Dit is immers één van de doelstellingen binnen JongLeven. Om de Rantsoentool Jongvee te lanceren, organiseren de partners van JongLeven (ILVO, Inagro, Hooibeekhoeve en Ugent) gratis workshops:


INSCHRIJVEN


Programma

13u30   Ontvangst

             Deel 1: ILVO Rantsoentool Jongvee - Werking en mogelijkheden

             Deel 2: Zelf aan de slag! - Evaluatie en verfijning van praktijkrantsoenen

16u00   Einde workshop


Praktisch

Deelname: Gratis

Praktijkgedeelte: Breng je eigen laptop mee!

Inschrijven

Schrijf in via dit FORMULIER

 

 

VLAIO JongLeven