RUNDVEELOKET

Coverfoto Koesensor

Voor het thema "Sensoren" werkt het Rundveeloket nauw samen met KoeSensor. Dit platform verzamelt kennis over alle mogelijke sensoren die in de rundveehouderij gebruikt worden. Ook kan u bij deze sensor-experten terecht met al uw vragen over sensoren.

Kennisplatform: KOESENSOR

Dit kennisplatform verzamelt alle informatie over het gebruik van sensoren en technologie in de melkveehouderij. Hier vindt u een overzicht van alle sensoren die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Ze zijn opgedeeld in categorieën naargelang hun functie. Zo vindt u een overzicht van onder meer sensoren voor vruchtbaarheidsbepaling, plaatsbepaling, afkalven, melkmetingen, ... Met behulp van de tabellen waarin overzichtelijk een aantal kenmerken vergeleken kunnen worden, kan u nagaan welke sensoren voor uw bedrijf het meest interessant zijn.

Overzicht beschikbare sensoren

Selecteer het type sensor en vergelijk de producten van de verschillende fabrikanten!

Vaak gestelde vragen

  • Bestaan er sensoren om de melktemperatuur automatisch op te volgen en wat is hun waarde? 
  • Hoeveel energie verbruiken melkrobots? Wat beïnvloedt het energieverbruik en hoe kan het energieverbruik verlaagd worden? 
  • Wat zijn zwerfstromen? Hoe ontstaan ze? Welke invloed kunnen ze hebben op de koeien en vanaf wanneer spreken we van een probleem?
  • Wat is de waarde van sensoren voor het opmeten van de geleidbaarheid in de melk? 
  • Bestaan er sensoren voor het automatisch opvolgen van melksamenstelling en wat is hun waarde?
  • Welke sensoren kunnen gebruikt worden om het moment van afkalven te voorspellen?