RUNDVEELOKET

Studiemiddag - Koeien naar de melkrobot lokken op alternatieve wijze

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
Operationele Groep LOKROB
Plaats:
Barbaraweg 2, 9990 Maldegem

Toevoegen aan kalender 2023-05-17 02:00:00 2023-05-17 02:00:00 Woensdag 17 mei: Studiemiddag - Koeien naar de melkrobot lokken op alternatieve wijze Studiemiddag Koeien naar de melkrobot lokken op alternatieve wijze Verstrekking van gepelleteerd krachtvoeder in automatische melksystemen is de standaard in de hedendaagse melkveehouderij. Bij hoogproductieve melkkoeien ondersteunt het de melkproductie en is het een extra stimulans voor koeien om voldoende naar de melkrobot te gaan. Een hoog krachtvoederverbruik in melkrobots is één van de factoren die de rendabiliteit op robotbedrijven onder druk zet. De veehouders in de Operationele Groep LOKROB willen enerzijds inzetten op alternatieven voor krachtvoederverstrekking (bv. voederbieten, aardappelen, afvalappels, -peren) en anderzijds een alternatief beloningssysteem zonder voedermiddelen ontwikkelen. Tijdens deze studiemiddag worden verschillende technieken om koeien naar de melkrobot te lokken besproken. Er wordt een rondgang voorzien op het bedrijf van melkveehouder, Johan Van Hecke, waar de installatie om voederbieten te verstrekken in de melkrobot werd ontwikkeld en te zien zal zijn. INSCHRIJVEN Programma 13u30    Start programma Toelichting Operationele groep 'EIP Lokrob' Resultaten proeven met voederbieten in melkrobot Vocalisaties als alternatieve lokmethode Economische analyse van de installatie Toelichting R4D project Rondgang op het bedrijf, bezichtigen melkrobot met verstrekking van voederbieten 15u30    Einde programma Praktisch Woensdag 17 mei, 13u30 - 15u30 Melkveebedrijf Johan Van Hecke: Barbaraweg 2, 9990 Maldegem Deelname: gratis, inschrijven verplicht INSCHRIJVEN   Partners Financiering Overig     Location Operationele Groep LOKROB Operationele Groep LOKROB Europe/Brussels public

Header lokrob


Studiemiddag

Koeien naar de melkrobot lokken

op alternatieve wijze


Verstrekking van gepelleteerd krachtvoeder in automatische melksystemen is de standaard in de hedendaagse melkveehouderij. Bij hoogproductieve melkkoeien ondersteunt het de melkproductie en is het een extra stimulans voor koeien om voldoende naar de melkrobot te gaan. Een hoog krachtvoederverbruik in melkrobots is één van de factoren die de rendabiliteit op robotbedrijven onder druk zet. De veehouders in de Operationele Groep LOKROB willen enerzijds inzetten op alternatieven voor krachtvoederverstrekking (bv. voederbieten, aardappelen, afvalappels, -peren) en anderzijds een alternatief beloningssysteem zonder voedermiddelen ontwikkelen.

Tijdens deze studiemiddag worden verschillende technieken om koeien naar de melkrobot te lokken besproken. Er wordt een rondgang voorzien op het bedrijf van melkveehouder, Johan Van Hecke, waar de installatie om voederbieten te verstrekken in de melkrobot werd ontwikkeld en te zien zal zijn.

INSCHRIJVEN


Programma

13u30    Start programma

  • Toelichting Operationele groep 'EIP Lokrob'
  • Resultaten proeven met voederbieten in melkrobot
  • Vocalisaties als alternatieve lokmethode
  • Economische analyse van de installatie
  • Toelichting R4D project
  • Rondgang op het bedrijf, bezichtigen melkrobot met verstrekking van voederbieten

15u30    Einde programma

Praktisch

  • Woensdag 17 mei, 13u30 - 15u30
  • Melkveebedrijf Johan Van Hecke: Barbaraweg 2, 9990 Maldegem
  • Deelname: gratis, inschrijven verplicht

INSCHRIJVEN

 

Partners

Partners

Financiering

EU Financing

Overig

R4D

 

EU Horizon 2020