RUNDVEELOKET

Healthy Water for Happy Cows: Welk water drinken jouw koeien?

Start:
Einde:
Organisator:
Inagro en Hooibeekhoeve
Plaats:
Online

Toevoegen aan kalender 2022-07-09 05:34:31 2022-07-09 05:34:31 Enquête: Welk water drinken jouw koeien? Healthy Water for Happy Cows: Welk water drinken jouw koeien? Drinkwaterkwaliteit is belangrijk als we gezonde koeien willen houden en goede technische resultaten willen behouden. Maar wat als de kwaliteit van het drinkwater van onze koeien toch niet zo goed is? Wat als de waterbron die we ter beschikking hebben bacteriologisch niet voldoet? Moeten we dan overschakelen naar leidingwater of toch opteren voor een waterbehandeling om de bacteriologische kwaliteit van het water te verbeteren? Binnen de varkens- en pluimveehouderij wordt vaak gekozen om het water chemisch te ontsmetten, maar kan dit ook voor rundvee op dezelfde manier en met dezelfde technieken worden toegepast? Vaak zijn we bezorgd om de invloed van deze ontsmettingsmiddelen op de correcte werking van de pens, maar is dat terecht? Daarom beslisten vijf melkveehouders en drie waterbehandelingsfirma’s om samen met Inagro en Hooibeekhoeve en met steun van Vlaanderen en Europa een Operationele Groep op te richten. Binnen deze Operationele Groep die loopt van februari 2021 tot en met januari 2023, zal zowel met behulp van labotesten als in praktijkproeven onderzocht worden wat het effect is van chemische drinkwaterontsmetting op de penswerking en de prestaties van koeien. Naast kennis uit onderzoek willen we graag ook kennis uit de praktijk verzamelen. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Ben je melkvee- of vleesveehouder, vul dan onze korte enquête in en deel (anoniem) jouw ervaring met drinkwater en eventuele drinkwaterbehandelingen. Heb je interesse in dit onderwerp, neem dan zeker een kijkje op onze website en volg onze nieuwsbrieven voor meer info en tips.   Naar de Enquête! Voor meer info: Operationele Groep: Healthy Water for Happy Cows Inagro An Cools   an.cools@inagro.be  Hooibeekhoeve Els Stevens   e.stevens@provincieantwerpen.be      Location Inagro en Hooibeekhoeve Inagro en Hooibeekhoeve Europe/Brussels public

Healthy Water for Happy Cows:

Welk water drinken jouw koeien?


Drinkwaterkwaliteit is belangrijk als we gezonde koeien willen houden en goede technische resultaten willen behouden. Maar wat als de kwaliteit van het drinkwater van onze koeien toch niet zo goed is? Wat als de waterbron die we ter beschikking hebben bacteriologisch niet voldoet? Moeten we dan overschakelen naar leidingwater of toch opteren voor een waterbehandeling om de bacteriologische kwaliteit van het water te verbeteren? Binnen de varkens- en pluimveehouderij wordt vaak gekozen om het water chemisch te ontsmetten, maar kan dit ook voor rundvee op dezelfde manier en met dezelfde technieken worden toegepast? Vaak zijn we bezorgd om de invloed van deze ontsmettingsmiddelen op de correcte werking van de pens, maar is dat terecht?

Daarom beslisten vijf melkveehouders en drie waterbehandelingsfirma’s om samen met Inagro en Hooibeekhoeve en met steun van Vlaanderen en Europa een Operationele Groep op te richten. Binnen deze Operationele Groep die loopt van februari 2021 tot en met januari 2023, zal zowel met behulp van labotesten als in praktijkproeven onderzocht worden wat het effect is van chemische drinkwaterontsmetting op de penswerking en de prestaties van koeien.

Naast kennis uit onderzoek willen we graag ook kennis uit de praktijk verzamelen. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Ben je melkvee- of vleesveehouder, vul dan onze korte enquête in en deel (anoniem) jouw ervaring met drinkwater en eventuele drinkwaterbehandelingen. Heb je interesse in dit onderwerp, neem dan zeker een kijkje op onze website en volg onze nieuwsbrieven voor meer info en tips.
 

Naar de Enquête!


Voor meer info:

Operationele Groep:
Healthy Water for Happy Cows

Inagro
An Cools  
an.cools@inagro.be 

Hooibeekhoeve
Els Stevens  
e.stevens@provincieantwerpen.be 
 

Logo's partners