RUNDVEELOKET

Goede praktijken in de vleesveehouderij: Leer bij van Europese collega's!

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
BovINE
Plaats:
Online webinar

Toevoegen aan kalender 2021-10-07 02:00:00 2021-10-07 02:00:00 7 oktober - Goede praktijken in de vleesveehouderij: Leer bij van Europese collega's!   Goede praktijken in de vleesveehouderij: Leer bij van Europese collega's! BovINE is een thematisch netwerk, gefinancierd door de EU, gericht op kennisuitwisseling in de vleesveehouderij. Dit om de uitdagingen in de sector aan te pakken en de duurzaamheid van de Europese rundvleessector en -gemeenschap te stimuleren. Het project creëert een open platform - de BovINE Knowledge Hub - waar vleesveehouders, adviseurs, organisaties en onderzoekers kennis kunnen uitwisselen en ervaringen kunnen delen om het bewustzijn en de acceptatie van innovatieve en bewezen praktijken op de boerderij te stimuleren. Meer info over BovINE ILVO en Boerenbond zijn samen partner in het BovINE project en organiseren voor het 2de jaar op rij een regionaal stakeholder event. Centraal in dit event staat kennisuitwisseling. Ook dit jaar kozen we ervoor om het event digitaal te laten doorgaan. In de loop van volgende week wordt de finale agenda opgemaakt, maar jullie kunnen zich alvast inschrijven voor het event. Donderdag 7 oktober, 20u00 tot 21u30 (graag inchecken vanaf 19u45) Online webinar: link om te volgen wordt via mail bezorgd INSCHRIJVEN Rond volgende thema’s zullen goede praktijken en innovaties gedeeld worden: Initiatieven ter verbetering van het imago en ter bevordering van duurzame consumptie Onderzoek naar economisch efficiënte huisvestingssystemen voor runderen Eenvoudige arbeidsbesparende instrumenten om hoge dierenwelzijnsnormen op rundveebedrijven te meten en bekend te maken Beheers-, huisvestings- en milieufactoren die een invloed hebben op het welzijn van dieren Effect van diervoeding en stress op vleeskwaliteit Optimalisering van het aantal kalveren per koe per jaar in zoogkoeienbeslagen Koolstofvastlegging Hoe kunnen landbouwers het best worden beloond voor milieuprestaties Ook zal een spreker uit Ierland meer vertellen over de Ierse vleesvee industrie en hoe zij daar hun vlees vermarkten. Als laatste gaan we in discussie om de noden van de veehouder te bespreken om zo nieuwe topics voor volgend jaar te bepalen. Organisatie Dirk Audenaert (Boerenbond) Karen Goossens en Riet Desmet (ILVO)   Location BovINE BovINE Europe/Brussels public

BovINE

 

Goede praktijken in de vleesveehouderij:

Leer bij van Europese collega's!


BovINE is een thematisch netwerk, gefinancierd door de EU, gericht op kennisuitwisseling in de vleesveehouderij. Dit om de uitdagingen in de sector aan te pakken en de duurzaamheid van de Europese rundvleessector en -gemeenschap te stimuleren. Het project creëert een open platform - de BovINE Knowledge Hub - waar vleesveehouders, adviseurs, organisaties en onderzoekers kennis kunnen uitwisselen en ervaringen kunnen delen om het bewustzijn en de acceptatie van innovatieve en bewezen praktijken op de boerderij te stimuleren. Meer info over BovINE

ILVO en Boerenbond zijn samen partner in het BovINE project en organiseren voor het 2de jaar op rij een regionaal stakeholder event. Centraal in dit event staat kennisuitwisseling. Ook dit jaar kozen we ervoor om het event digitaal te laten doorgaan. In de loop van volgende week wordt de finale agenda opgemaakt, maar jullie kunnen zich alvast inschrijven voor het event.

Donderdag 7 oktober, 20u00 tot 21u30 (graag inchecken vanaf 19u45)

Online webinar: link om te volgen wordt via mail bezorgd

INSCHRIJVEN


Rond volgende thema’s zullen goede praktijken en innovaties gedeeld worden:

  • Initiatieven ter verbetering van het imago en ter bevordering van duurzame consumptie
  • Onderzoek naar economisch efficiënte huisvestingssystemen voor runderen
  • Eenvoudige arbeidsbesparende instrumenten om hoge dierenwelzijnsnormen op rundveebedrijven te meten en bekend te maken
  • Beheers-, huisvestings- en milieufactoren die een invloed hebben op het welzijn van dieren
  • Effect van diervoeding en stress op vleeskwaliteit
  • Optimalisering van het aantal kalveren per koe per jaar in zoogkoeienbeslagen
  • Koolstofvastlegging
  • Hoe kunnen landbouwers het best worden beloond voor milieuprestaties

Ook zal een spreker uit Ierland meer vertellen over de Ierse vleesvee industrie en hoe zij daar hun vlees vermarkten.

Als laatste gaan we in discussie om de noden van de veehouder te bespreken om zo nieuwe topics voor volgend jaar te bepalen.

Organisatie

Dirk Audenaert (Boerenbond)

Karen Goossens en Riet Desmet (ILVO)