RUNDVEELOKET

6 februari 2020 - Belevingsdag water in de veehouderij

Start:
Einde:
Organisator:
Inagro
Plaats:
Ieperseweg 87, 8800 Rumbeke-Beitem (Inagro)

Toevoegen aan kalender 2024-05-04 12:30:28 2024-05-04 12:30:28 6 februari 2020 - Belevingsdag water in de veehouderij Drinkwater is een belangrijke factor op een veeteeltbedrijf, om niet te zeggen “het onzichtbare goud van het bedrijf”. Je dieren kwalitatief drinkwater kunnen geven is vaak een uitdaging. Het afgelopen decennium is er al heel wat onderzoek uitgevoerd rond waterkwaliteit, waterbehandelingstechieken en waterwinning i.f.v. drinkwatervoorziening voor vee. Binnen het demonstratieproject “Goed drinkwater, het onzichtbare goud op een veeteeltbedrijf” willen we deze kennis uitgebreid met jullie veehouders delen. Op donderdag 6 februari organiseren we daarom een “Belevingsdag water in de veehouderij”. Tijdens deze belevingsdag brengen we verschillende waterbehandelings-, waterwinnings- en wateropslagfirma’s samen zodat jij, als veehouder, op één namiddag met verschillende firma’s in contact kan komen en vragen stellen. Daarnaast worden er ook korte infosessies gegeven rond het belang van waterkwaliteit en nieuwe behandelingstypes die bij de partners en praktijkbedrijven uitgetest worden.   PROGRAMMA 13u00 - 17u00  Doorlopend minibeurs 13u30   Sessie 1 Algemene waterkwaliteit en kwaliteit waterbronnen (Inagro) Ozon technologie (Pluimveebedrijf) Gebruik van diepdrainagewater op het bedrijf (Inagro) 14u30   Sessie 2 Algemene waterkwaliteit en kwaliteit waterbronnen (Inagro) Membraantechnologie (UGent) Gebruik van diepdrainagewater op het bedrijf (Inagro) 15u30   Sessie 3 Aandachtspunten bij aanzuren en chemisch ontsmetten (Inagro) Ozon technologie (Pluimveebedrijf) Membraantechnologie (UGent) 17u00   Einde belevingsdag Gratis deelname. Inschrijven is gewenst via deze link. Geef bij je inschrijving aan welke problemen of interesses je hebt rond het watergebruik op je bedrijf. Aan het onthaal kan je een persoonlijke lijst afhalen met bedrijven die jouw proble(e)m(en) kunnen aanpakken. Meer info? Voor vragen mail of bel Elien Dupon, elien.dupon@inagro.be, 051/14 03 07. Bekijk de uitnodiging. In het kader van het demonstratieproject zal deze belevingsdag water ook doorgaan op 13/02/2019 op de Hooibeekhoeve te Geel.   Location Inagro Inagro Europe/Brussels public

Drinkwater is een belangrijke factor op een veeteeltbedrijf, om niet te zeggen “het onzichtbare goud van het bedrijf”. Je dieren kwalitatief drinkwater kunnen geven is vaak een uitdaging. Het afgelopen decennium is er al heel wat onderzoek uitgevoerd rond waterkwaliteit, waterbehandelingstechieken en waterwinning i.f.v. drinkwatervoorziening voor vee.

Binnen het demonstratieproject “Goed drinkwater, het onzichtbare goud op een veeteeltbedrijf” willen we deze kennis uitgebreid met jullie veehouders delen. Op donderdag 6 februari organiseren we daarom een “Belevingsdag water in de veehouderij”. Tijdens deze belevingsdag brengen we verschillende waterbehandelings-, waterwinnings- en wateropslagfirma’s samen zodat jij, als veehouder, op één namiddag met verschillende firma’s in contact kan komen en vragen stellen.

Daarnaast worden er ook korte infosessies gegeven rond het belang van waterkwaliteit en nieuwe behandelingstypes die bij de partners en praktijkbedrijven uitgetest worden.
 

PROGRAMMA

13u00 - 17u00  Doorlopend minibeurs
Water
13u30   Sessie 1

  • Algemene waterkwaliteit en kwaliteit waterbronnen (Inagro)
  • Ozon technologie (Pluimveebedrijf)
  • Gebruik van diepdrainagewater op het bedrijf (Inagro)

14u30   Sessie 2

  • Algemene waterkwaliteit en kwaliteit waterbronnen (Inagro)
  • Membraantechnologie (UGent)
  • Gebruik van diepdrainagewater op het bedrijf (Inagro)

15u30   Sessie 3

  • Aandachtspunten bij aanzuren en chemisch ontsmetten (Inagro)
  • Ozon technologie (Pluimveebedrijf)
  • Membraantechnologie (UGent)

17u00   Einde belevingsdag

Gratis deelname. Inschrijven is gewenst via deze link. Geef bij je inschrijving aan welke problemen of interesses je hebt rond het watergebruik op je bedrijf. Aan het onthaal kan je een persoonlijke lijst afhalen met bedrijven die jouw proble(e)m(en) kunnen aanpakken.

Meer info?

Voor vragen mail of bel Elien Dupon, elien.dupon@inagro.be, 051/14 03 07.
Bekijk de uitnodiging.

In het kader van het demonstratieproject zal deze belevingsdag water ook doorgaan op 13/02/2019 op de Hooibeekhoeve te Geel.

Logos