RUNDVEELOKET

IKM-NET

Slimme digitale checklist levert administratieve ontzorging!


ILVO en IKM ontwikkelden een digitale tool die een aanzienlijke administratieve vereenvoudiging zal betekenen voor de 4.000 melkveehouders aangesloten bij het autocontrolesysteem IKM (Integrale Kwaliteitszorg Melk). De tientallen formulieren, facturen, analyses en metingen die melkveehouders moeten verzamelen voor hun IKM-audit, kunnen voortaan automatisch naar een persoonlijk, digitaal IKM-dossier vloeien.


IKM-NET, eerste tool die draait op DjustConnect
 

 

IKM-NET is de eerste tool die werkt via het pas gelanceerde datadeelplatform DjustConnect, een initiatief van ILVO, Boerenbond, DGZ, CRV, Milcobel en AVEVE met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

DjustConnect maakt data delen in de agrovoedingsketen efficiënt, transparant en betrouwbaar. De data-eigenaar (de landbouwer) geeft, via een overzichtelijk dashboard, tools zoals IKM-NET toegang tot zijn data. Waterdichte controles op het respecteren van de data-deel-regels door alle spelers zorgen voor de veiligheid. Als de landbouwer beslist om zijn data niet meer digitaal te delen, dan draait hij de datakraan met één klik weer toe. Dat is het basisprincipe waar DjustConnect en IKM-NET voor staan: de boer zit aan het stuur.

IKM-NET, makkelijk aan de slag!

1. Starten met IKM-NET begint met registeren bij DjustConnect

  • Eens de registratieprocedure doorlopen, kan je elke keer eenvoudig en rechtstreeks inloggen op IKM-NET

2. Duid op het dashboard aan met wie en waarvoor je je data deelt

  • IKM-NET: zet een vinkje per organisatie die automatisch de analyses of keuringsverslagen mag toesturen naar de IKM-tool

IKM-NET vraagt kritische feedback

IKM-NET bevat al heel wat automatische koppelingen naar data, en kan daar nog verder in groeien naarmate meer dataleveranciers aangemeld zijn. Bedrijven met relevante data voor de IKM audit kunnen zich steeds aanmelden om mee te werken aan de administratieve ontzorging van de melkveehouders.

Melkveehouders kunnen ondertussen meteen instappen. Feedback van deze melkveehouders wordt gevraagd om verfijningen en verbeteringen in de gebruiksvriendelijkheid en ontbrekende functionaliteiten te kunnen aanbrengen.

Contact voor praktische vragen

E-mail: info@IKMnet.be

Telefoon: +32 9 272 28 18

 

Logo's IKM-NET